Naistenpäivän kunniaksi - naisyrittäjän tarina

Kuka olen?

Olen Sara Nykyri, 24-vuotias, Kontiolahdelta kotoisin oleva nainen,  7-vuotiaan pojan yksinhuoltaja äiti ja tosiaan Decorelin toinen yrittäjistä. Haluankin näin naistenpäivän kunniaksi jakaa tarinani ja kertoa kuinka päädyin rakennusalalle.


Tie yrittäjyyteen

Olen yrittäjäperheestä lähtöisin. Enkä suinkaan ihaillut lapsena tätä vanhempieni valitsemaa tietä ja vannoinkin, että minusta ei ikinä tule yrittäjää, olinhan nähnyt kaikki ylä- ja alamäet mitä yrittäjyyteen kuuluu.

Vanhemmillani nousi hymy huulille, kun 9-vuotiaana heppatyttönä sain idean - pussitan hevosen lantaa ja myyn sitä kukkien lannoitteeksi. 12-vuotiaana pidin hevoskerhoa minua pienemmille. Pidin myös ponillani lasten ratsastustunteja ja tapahtumiin tarjosin talutusratsastusta, että saisin hieman taskurahaa (lue: rahaa ponin söpöihin tarvikkeisiin). Näitä ”bisnesideoita” oli lukuisia lapsuudessa. Ehkäpä mielikin yrittäjyydestä muuttui, kun hoksasin itsekin luonnollisen yrittäjähenkisyyden kumpuavan.

Myöhemmin suuri unelmani oli toimia kosmetologina ja haaveeksi tuli kauneudenhoitoalan yritys. Ehdinkin pyörähtämään kauneudenhoitoalalla hetken, kunnes äitini jäädessä osa-aikaisesti sairauseläkkeelle paikallisen rakennusliikkeen myynti- ja siihterin töistä, lähdin ”paikkaamaan” tätä puolikkaaksi jäävää paikkaa. Pakko myöntää, että olin erittäin skeptinen tämän täysin vieraan alan suhteen - kunnes hommat tempaisivat minut täysin mukaansa!

Kyseisen rakennusliikkeen erikoisuus oli sisusturakentamisen tuotteet. Niitä oli mm. nestemäinen kangastapetti, mikrosementti ja erikoismaalit. Työssäni pääsin tekemään sisustusalan osaajien kanssa tiiviisti yhteistyötä. Lopulta kouluttauduin myös asentamaan em. tuotteita.

Sanoinkin aina, kun lähipiiri kauhisteli tätä radikaalia alan vaihdosta, että tämähän on vain kauneutta eri tavalla. Rakastanhan esteetikkona olla kauniiden asioiden ympäröimänä - ja sitä todella sain työssäni olla!

 

Uuden alku

Elämä sai taas uuden käänteen, kun yrityksen omistaja siirtyi muihin hommiin, myös työt yrityksessä loppuivat. Aikaa uuden suunnan etsimiselle oli pari viikkoa. Koin suurta haikeutta pelkästä ajatuksesta, että joutuisin jättäytymään minulle niin täydellisesti istuvasta työstä.... Kunnes idea omasta sisustusrakentamiseen erikoistuneesta rakennusliikkeestä syntyi! Ja koska työttömyys ei uhannut vain minua, kaksi muutakin firman työntekijään lyöttäytyi remmiin mukaan. Pistimme hihat heilumaan ja näin syntyi  D E C O R E L 💚 

 

Oikein ihanaa ja rentouttavaa naistenpäivää!

 

Ps. Kerron myöhemmin yrityksen alkutaipaleesta, koska se onkin jo aivan oma tarinansa.