Tarkennuksia lehtiartikkeliin liittyen

Helsingin Sanomat kirjoitti 12.9. tärkeistä asioista, kuten pinnotteiden vaikutuksista märkätilavaurioihin.
Yrittäjämme sairasloman johdosta Decorelin kannanotto juttuun valitettavasti hieman venyi, mutta tässä nyt muutamia tarkennuksia.

Koska Helsingin Sanomien jutussa käsiteltiin montaa eri tuotetta, myös muita kuin mikrosementtejä, siitä saattoi jäädä hieman epäselvä kuva. Suomen Betonileimasin on maahantuonut Pavicem mikrosementtiä jo yli 10 vuotta Suomeen. Heidän tarkennuksiaan Pavicem mikrosementin suhteen:

  • Pavicem mikrosementti ei aiheuta mikrobiongelmia. Mutta ei tietenkään myöskään poista olemassa olevia. Kun me myymme asiakkaallemme mikrosementtiä asennettavaksi laattojen päälle, korostamme että alla olevan pohjan tulee olla "terve" eli kuiva, nykynormien mukaisesti vedeneristetty ja laattojen siinä tukevasti kiinni.
  • Meidän käyttämämme lakka on vesihöyryä läpäisevä, mutta käyttövesitiivis. Näin ollen kahta sulkevaa pintaa ei pääse syntymään. Märkätiloihin mikrosementin alle tulee aina asentaa asianmukainen vedeneriste.

 

Jutussa viitataan virheellisesti Decorelin tilaamaan opinnäytetyöhön. Emme ole tilanneet työtä, vaan olleet toimeksiantajan roolissa valvomassa, että mikrosementti testilevyjen toteuttaminen menee kaikkien normien mukaisesti ja että ne ovat testikelpoisia. Opiskelija oli kiinnostunut mikrosementeistä ja lähestyi meitä, koska ammattikorkeakoulu suosittelee, että jokaisella opinnäytetyöllä on toimeksiantaja. Opinnäytetyön tavoitteena oli kuluttajien tietoisuuden lisääminen erilaisista mikrosementeistä ja niiden ominaisuuksista.

Pääset tutustumaan opinnäytetyöhön tästä: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/145762/Karki_Jonna_2018_05_02.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Jos teillä heräsi vielä kysyttävää tämän jutun tiimoilta, tai muuten mikrosementin ja sen asennusten suhteen, olemme käytettävissänne - 050 430 1315 / myynti@decorel.fi.